Nieuwsoverzicht

{caption}

Feestelijke start publiekscampagne bij Koffietijd

Vandaag is de publiekscampagne rondom de TaalHeldenprijs 2019 feestelijk van start gegaan in het RTL4 programma Koffietijd. Genomineerde Taalcursist Suzanne van Meenen vertelde daar over de smoesjes en trucjes waarmee ze vroeger verhulde dat ze moeite had met lezen en schrijven. Nu werkt ze als receptioniste. Haar taalbegeleider Dorina was ook aanwezig. Zij is hartstikke trots op het doorzettingsvermogen van Suzanne! 

Lees verder

Stem nu op je favoriete TaalHeld!

Stem nu op je favoriete TaalHeld!

Lees verder
{caption}

Taalcursisten tijdens mediatraining in gesprek met Prinses Laurentien

Zestien Nederlanders die moeite hebben (gehad) met lezen en schrijven, werden afgelopen maanden in het zonnetje gezet. Ze mogen zichzelf sindsdien Provinciale TaalHeld 2019 in de categorie Taalcursist noemen. Op 3 maart 2020 strijden zij om de landelijke TaalHeldenprijs. Een juryprijs én een publieksprijs waar veel media-aandacht voor is. Om hen daarvoor klaar te stomen, volgden ze een mediatraining.

Lees verder

De Provinciale TaalHelden 2019 zijn bekend!  

De afgelopen maanden regende het lintjes, certificaten, bloemen en felicitaties. De Provinciale TaalHelden in de categorieën Taalcursist, Taalbegeleider en Bruggenbouwer werden namelijk gehuldigd. Al deze winnaars zetten zich op een bijzondere manier in voor een geletterd Nederland.  

Lees verder
{caption}

Nomineer nu jouw TaalHeld van 2019

Sinds 2015 reikt Stichting Lezen & Schrijven de landelijke TaalHeldenprijzen uit. Met de TaalHeldenprijs zetten we mensen in het zonnetje die zich op een bijzondere manier inspannen voor een geletterd Nederland. Er kan vanaf nu genomineerd worden voor de provinciale TaalHelden verkiezing van 2019.

Lees verder

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK