Nieuwsoverzicht

{caption}

Taalcursisten tijdens mediatraining in gesprek met Prinses Laurentien

Zestien Nederlanders die moeite hebben (gehad) met lezen en schrijven, werden afgelopen maanden in het zonnetje gezet. Ze mogen zichzelf sindsdien Provinciale TaalHeld 2019 in de categorie Taalcursist noemen. Op 3 maart 2020 strijden zij om de landelijke TaalHeldenprijs. Een juryprijs én een publieksprijs waar veel media-aandacht voor is. Om hen daarvoor klaar te stomen, volgden ze een mediatraining.

Lees verder

De Provinciale TaalHelden 2019 zijn bekend!  

De afgelopen maanden regende het lintjes, certificaten, bloemen en felicitaties. De Provinciale TaalHelden in de categorieën Taalcursist, Taalbegeleider en Bruggenbouwer werden namelijk gehuldigd. Al deze winnaars zetten zich op een bijzondere manier in voor een geletterd Nederland.  

Lees verder
{caption}

Nomineer nu jouw TaalHeld van 2019

Sinds 2015 reikt Stichting Lezen & Schrijven de landelijke TaalHeldenprijzen uit. Met de TaalHeldenprijs zetten we mensen in het zonnetje die zich op een bijzondere manier inspannen voor een geletterd Nederland. Er kan vanaf nu genomineerd worden voor de provinciale TaalHelden verkiezing van 2019.

Lees verder
{caption}

Tweets over TaalHeldenprijs

Het succes van de uitreiking van de TaalHeldenprijs 2019 blijft niet ongehoord. Op Twitter reageren de mensen enthousiast over het evenement. Wij zetten een aantal tweets op een rij.

Lees verder
{caption}

Uitreiking TaalHeldenprijs in de media

De vijfde editie van de uitreiking van de TaalHeldenprijs was een groot succes. Niet alleen de genomineerden waren van de partij, diverse media woonden de 24ste bij om deze dag op hun platform uit te lichten.

Lees verder

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK