Taalheldenprijs 2020

In maart 2021 reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden voor de zevende keer de TaalHeldenprijs uit in de categorieën Taalcursist, Taalbegeleider en Bruggenbouwer. Jij bepaalt wie er kans maakt op deze prijs!

Kandidaten aandragen

Tijdens voorgaande edities van de TaalHeldenprijs werden er eerst Provinciale TaalHelden in het zonnetje gezet. Deze winnaars streden samen om de landelijke TaalHeldenprijs. Dit jaar verloopt de TaalHeldenverkiezing anders. Er zijn geen provinciale verkiezingen. TaalHelden kunnen direct aangedragen worden voor de landelijke Taalheldenprijs 2020. 

Hoe werkt het precies?

Ken jij een TaalHeld die zich op een bijzondere manier inzet voor een geletterd Nederland en voldoet aan de selectiecriteria? Kandidaten aandragen kan tot en met 31 december 2020. Een deskundige jury van Stichting Lezen en Schrijven selecteert binnen elke categorie (Taalcursist, Taalbegeleider en Bruggenbouwer) vijf genomineerden die tijdens de feestelijke uitreiking van de landelijke TaalHeldenprijs strijden om de eervolle titel TaalHeld 2020. Een onafhankelijke jury bepaalt uiteindelijk wie er met de prijs naar huis gaan. 

Publieksprijs

Ook dit jaar reiken we weer een publieksprijs uit. Het Nederlandse publiek kan begin 2021 stemmen op de vijf genomineerde TaalHelden in de categorie Taalcursist. De genomineerde met de meeste stemmen ontvangt tijdens de uitreiking van de TaalHeldenprijs de publieksprijs. 

Houd de site in de gaten voor meer informatie over de TaalHeldenprijs 2020.