Uitreiking TaalHeldenprijs in de media

De volgende media hebben aandacht besteed aan de uitreiking van de TaalHeldenverkiezing. Lees hieronder wat zij erover hebben geschreven:

Ditjes en Datjes I Laurentien reikt TaalHeldenprijzen uit

Prinses Laurentien heeft donderdag voor de vijfde keer de TaalHeldenprijzen uitgereikt. TaalHelden zijn mensen die een unieke bijdrage leveren aan een geletterd Nederland. De jury, bestaande uit onder anderen Abdelkader Benali en Anita Witzier, kozen uit 37 genomineerden de drie winnaars.

Lees de rest van het artikel op Ditjes en Datjes. (24 januari 2019)

TaalHeld Jose Brunselaar
TaalHeld Jose Brunselaar

Omroep Gelderland I Taalheld Jose valt opnieuw in de prijzen (en niet zomaar)

Ze was al verkozen tot Gelderse TaalHeld 2018, maar nu kan ze zichzelf ook de Nationale TaalHeld van 2018 noemen. Jose Brunselaar uit Lienden kreeg donderdagmiddag uit de handen van Prinses Laurentien de prijs uitgereikt in Den Haag. Ze werd verkozen door een jury bestaande uit Anita Witzier, Abdelkader Benali en Peter Vandermeersch.

Lees de rest van het artikel op Omroep Gelderland. (24 januari 2019)

Nationale Onderwijsgids I Prinses Laurentien maakt winnaars bekend van TaalHeldenprijzen 2018

Prinses Laurentien der Nederlanden heeft gisteren voor de vijfde keer de TaalHeldenprijzen uitgereikt. TaalHelden zijn mensen die een unieke bijdrage leveren aan een geletterd Nederland. De jury, bestaande uit onder andere Abdelkader Benali en Anita Witzier, kozen uit 37 genomineerden de winnaars. Voor het eerst in de geschiedenis van de TaalHeldenprijs zijn ook publieksprijzen uitgereikt. De TaalHelden laten zien hoeveel het oplevert als je als volwassene beter leert lezen en schrijven. Dit meldt Stichting Lezen en Schrijven.

Bekijk de rest van het bericht op de site van de Nationale Onderwijsgids. (25 januari 2019)

TaalHeldenprijs 2019
TaalHeldenprijs 2019

De Stentor I Raalter taalhelden grijpen naast nationale prijzen

De kandidaten uit Raalte, Ricardo Hensema en Marga van de Merwe, hebben naast de prijzen gegrepen bij de landelijke verkiezing TaalHeld 2018.

Lees de rest van het bericht op De Stentor. (24 januari 2019)

Liwwadders I Groenmannen gemeente Leeuwarden landelijke winnaar Taalhelden Publieksprijs van 2018

Een groepje Buitendienstmedewerkers van de gemeente Leeuwarden is donderdag in Den Haag uitgeroepen tot Taalhelden van 2018. De medewerkers ontvingen de Taalhelden Publieksprijs uit handen van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden.

Lees de rest van het verhaal op de website van Liwwadders. (25 januari 2019)

Foto: A. Keikes
Foto: A. Keikes

Blauw Bloed I Video: Laurentien gaat zich focussen op peuters

Prinses Laurentien heeft donderdag voor de vijfde keer de TaalHeldenprijzen uitgereikt. TaalHelden zijn mensen die een unieke bijdrage leveren aan een geletterd Nederland. De jury, bestaande uit onder anderen Abdelkader Benali en Anita Witzier, kozen uit 37 genomineerden de drie winnaars.

Bekijk het filmpje op de website van Blauw Bloed. (24 januari 2019)

Shownieuws I Een koninklijke middag voor Kees Tol en Anita Witzier

Die waren vanmiddag met prinses Laurentien in Den Haag. Laurentien werkt voor de Stichting Lezen & Schrijven en daar wordt de TaalHeldenprijs jaarlijks uitgereikt. 

Bekijk de rest van de video op de website van Shownieuws. (24 januari 2019)

Friesland College I 'Groenmannen' Leeuwarden uitgeroepen tot landelijke Taalhelden

In een bus waren de mannen en hun docenten uit Leeuwarden afgereisd naar de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Vanuit elke provincie was er een genomineerde Taalheld, die laaggeletterd was maar er hard aan werkt om alsnog het lezen en schrijven onder de knie te krijgen. De groep uit Leeuwarden kreeg de meeste stemmen en won de publieksprijs.

Lees de rest van het bericht op de website van het Friesland College. (24 januari 2019)

Gooisch Nieuws I Tergooi ontvangt de TaalHeldenPrijs 2018

Het Samenwerkingsverband Gooi en Vechtstreek, waarin de GGD, de regionale apothekers- en huisartsenorganisatie en Tergooi verenigd zijn, heeft de nationale TaalHeldenprijs in de categorie Bruggenbouwer gewonnen.

Lees de rest van het bericht op de website van Gooisch Nieuws. (27 januari 2019)

NPO 3 I Prinses Laurentien maakt winnaars bekend van TaalHeldenprijzen 2018

H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden heeft vandaag voor de vijfde keer de TaalHeldenprijzen uitgereikt. TaalHelden zijn mensen die een unieke bijdrage leveren aan een geletterd Nederland. De jury, bestaande uit onder andere Abdelkader Benali en Anita Witzier, kozen uit 37 genomineerden de winnaars. Voor het eerst in de geschiedenis van de TaalHeldenprijs zijn ook publieksprijzen uitgereikt. De uitreiking is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven. De TaalHelden laten zien hoeveel het oplevert als je als volwassene beter leert lezen en schrijven.

Bekijk de video op de website van NPO 3. (24 januari 2019)

Vorsten I Laurentien reikt TaalHeldenprijzen uit

Prinses Laurentien heeft donderdag voor de vijfde keer de TaalHeldenprijzen uitgereikt. TaalHelden zijn mensen die een unieke bijdrage leveren aan een geletterd Nederland. De jury, bestaande uit onder anderen Abdelkader Benali en Anita Witzier, kozen uit 37 genomineerden de drie winnaars.

Lees de rest van het stuk op de website van Vorsten. (24 januari 2019)

NPO 1 I Mariëtte Hamer, voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven

Voorzitter Mariëtte Hamer van de Raad van Toezicht van de Stichting Lezen & Schrijven is te gast o.a. over de Taalheldenprijzen die de stichting toekende.

Beluister het fragment op de site van NPO radio 1. (26 januari 2019)

Achmea I Achmea: onze communicatie moet voor elke laaggeletterde duidelijk zijn

H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden heeft donderdag 24 januari in de Koninklijke Schouwburg Den Haag voor de vijfde keer de TaalHeldenprijzen uitgereikt. Achmea kondigde bij de uitreiking aan dat ze haar communicatie nog makkelijker gaat maken. Achmea streeft in haar communicatie met laaggeletterden naar taalniveau A2.

Lees de rest van het bericht op de website van Achmea. (24 januari 2019)

Friesch Dagblad I Leeuwarder groenmannen zijn Taalhelden van 2018

Een groepje buitendienstmedewerkers van de gemeente Leeuwarden is gistermiddag uitgeroepen tot Taalhelden van 2018. De ambtenaren ontvingen de publieksprijs in Den Haag, uit handen van prinses Laurentien. 

(25 januari 2019) FRIESCH DAGBLAD | PAGINA: 18

Omrop Fryslân I Medewerkers van de groenvoorziening Leeuwarden zijn Nationale Taalhelden

Medewerkers van de groenvoorziening van de gemeente Leeuwarden zijn donderdag uitgeroepen tot Nationale Taalhelden van 2018. De mannen volgen op eigen initiatief elke donderdag taal- en rekenles. Ze kregen de prijs uit handen van Prinses Laurentien. De prijs Nationale Taalhelden is een initiatief van de stichting Lezen & Schrijven.

Lees de rest van het verhaal op de website van Omrop Fryslân. (24 januari 2019)

Koffietijd I De 'Taalheldenprijs' gaat dit jaar naar...

Donderdag 24 januari vindt alweer de vijfde editie plaats van de ‘Taalheldenprijs’. Een evenement, opgezet door Stichting Lezen & Schrijven, dat mensen in het zonnetje zet die een unieke inzet hebben geleverd voor de geletterdheid in Nederland.

Bekijk de video op de website van Koffietijd. (25 januari 2019)

De Volkskrant I TaalHeld

Toen Jose Brunselaar uit Lienden ging scheiden, liep het invullen van haar scheidingspapieren helemaal mis omdat ze niet wijs kon uit de formulieren. En toen haar dochtertje klein was, zette ze voor het slapengaan cassettebandjes op met sprookjes omdat ze haar niet kon voorlezen, maar donderdag gaf dat allemaal niet meer. Want toen wandelde Jose Brunselaar uit Lienden als winnaar een podium in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag op.

Lees de rest van de column op ANP. (25 januari 2019)

Leeuwarder Courant I Taalheldenprijs voor groenmannen

Een groepje buitendienstmedewerkers van de gemeente Leeuwarden is winnaar geworden van de publieksprijs bij de verkiezing Taalhelden van 2018. Ze kregen de prijs gisteren in Den Haag uit handen van prinses Laurentien. Taalhelden zijn mensen die op latere leeftijd alsnog leren lezen, schrijven en rekenen.

(25 januari 2019) LEEUWARDER COURANT | PAGINA: 20

Emmer Courant I Taalheld Jasper

We komen elkaar in de middag tegen in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag. Grappig, maar niet geheel toevallig. Jasper Harmes uit Nieuw-Amsterdam is net als ik ‘Taalheld’ van Drenthe. Dat schept een band. Hij in de categorie ‘taalcursist’, ik in de categorie ‘bruggenbouwer’. Nu gaan we op voor de landelijke prijs.

Lees de rest van het verhaal op www.emmen.nu (29 januari 2019)