Terug
{caption}
Taalcursist

Aant del Grosso

Leeuwarden, Friesland

De Friese postbode Aant had een groot deel van zijn leven moeite met schrijven. Omdat hij zich daarvoor schaamde, zorgde hij dat niemand erachter kwam. Hij gebruikte smoesjes als ‘Ik ben een pen vergeten’, ‘Mijn bril ligt nog thuis’ of ‘Het licht is hier niet goed’. Tot hij op zijn 57e aan een taalmaatje werd gekoppeld. Vanaf dat moment deed hij er alles aan om te leren schrijven. 

Fanatiek

Aant ging elke week naar school en naar de bibliotheek. Zeker in het begin had hij nog wel wat twijfels. Kon hij dit wel? Had hij er op zijn leeftijd nog wel zin in? Maar al snel had hij de smaak te pakken. Hij maakte zijn huiswerk altijd, hoeveel werk het ook was. In anderhalf jaar tijd haalde hij maar liefst vijf vakken. 

Taalambassadeur

Via het project TaalopMaat werd Aant gevraagd of hij voorlichting over laaggeletterdheid wilde geven. Hij vertelde bij wijkteams in Leeuwarden over hoe je leven eruitziet als je moeite hebt met schrijven. Ook volgde hij de opleiding tot taalambassadeur. In die rol is hij onderdeel van testpanels. En hij is altijd aanwezig bij vergaderingen van de vereniging van Taalambassadeurs. 

Taalvrijwilliger

Aant kan inmiddels zo goed schrijven, dat hij ook taalvrijwilliger is geworden. Hij begeleidt nu andere mensen bij het leren van de Nederlandse taal. Wat is hij blij dat hij dat nu kan! 

Bekijk ook het interview met Aant.


 

"Ik gebruikte smoesjes als ‘Ik ben een pen vergeten’ of ‘Mijn bril ligt nog thuis’."

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK