Terug
{caption}
Taalcursist

Addy van Meerten

Beneden-Leeuwen, Gelderland

Addy van Meerten werkte jarenlang als toiletjuffrouw bij de V&D in Veenendaal. Tot de winkelketen failliet ging en Addy op zoek moest naar een nieuwe baan. Bij het UWV adviseerden ze haar om eerst beter te leren lezen en schrijven. 

Glossy

Tijdens de lessen op het ROC Rivor kwamen haar werkzaamheden als toiletjuf vaak ter sprake. Langzaamaan ontstond het idee om die op te schrijven. Een betere manier om te leren schrijven was er voor Addy niet! Al haar belevenissen zette ze op papier. Eerst nog alles achter elkaar, zonder komma’s en hoofdletters. Maar het ging steeds beter. Uiteindelijk is er een glossy van alle verhalen gemaakt: De Addy. 

Taalambassadeur 

Het tijdschrift werd gelanceerd in de Week van de Alfabetisering 2017. Addy volgde een training als taalambassadeur en promootte haar glossy op radio en tv. Maar daar bleef het niet bij. Ze deelt haar verhaal nog steeds met anderen en ze is onderdeel van het testpanel van stichting ABC. Daar checkt ze met een kritische blik en veel plezier of websites en brieven van instanties voor iedereen goed leesbaar zijn. 

Zelfvertrouwen 

Ondertussen blijft Addy haar Nederlands verbeteren, want ze wil nog veel meer leren. Ze werkt in een supermarkt en gaat elke dinsdagavond naar taalles. Alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd, heeft haar veel zelfvertrouwen gegeven. Ze is trots op wat ze heeft bereikt. En ze is enorm blij dat ze met haar verhaal laaggeletterdheid nog meer op de kaart heeft gezet.
 

“Ik ben trots op wat ik heb bereikt.”

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK