Terug
{caption}
Taalcursist

Amy Visscher

Zwolle, Overijssel

Songteksten onthouden was voor Amy als kind al geen probleem. Lezen en schrijven was vanwege zijn dyslexie een stuk lastiger. Na de middelbare school rondde hij met moeite de tuinbouwschool af. Op 27-jarige leeftijd kreeg Amy een hersenbloeding. Hij moest opnieuw leren praten. Toen zijn begeleider hem vroeg een formulier in te vullen, werd duidelijk dat hij nooit heeft geleerd te lezen en schrijven. Zijn vrouw loste dat altijd voor hem op. Hij besloot daar verandering in te brengen. 

Songteksten schrijven 

Amy ging een half jaar terug naar school. Na drie maanden moest hij stoppen omdat zijn vrouw ernstig ziek werd en overleed. Na haar overlijden pakte Amy de taallessen weer op. Inmiddels schrijft hij songteksten en leest hij beter dan ooit, al blijft de ondertiteling op televisie lastig. Omdat hij teksten soms nog meerdere keren moet lezen voordat hij het begrijpt, blijft hij leren. Hij onderstreept woorden die hij niet kent en zoekt ze op. 

Anderen motiveren

Amy schaamt zich niet voor zijn beperking. Als taalambassadeur zet hij het juist in om anderen te helpen. Door zijn verhaal te vertellen hoopt hij mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, te motiveren om er iets aan te doen. Ook zit Amy vanuit Stichting ABC in een testpanel dat brieven controleert op leesbaarheid. Het mooiste daaraan vindt hij dat hij wat voor andere mensen kan betekenen, met name voor ouderen.”

“Ik zet mijn beperking in om anderen te helpen.”

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK