Terug
{caption}
Taalbegeleider

Angela Smulders

Tiel, Gelderland

Angela Smulders is taaldocent op het ROC Rivor. Maar volgens een wethouder uit de gemeente Buren doe je haar met die functieomschrijving tekort: “Angela is veel meer dan een taaldocent. Ze weet deelnemers van leerpunten te verbinden. Tegen de stroom van tegenstellingen als arm-rijk, jong-oud, man-vrouw in, zorgt zij voor vriendschap, ondersteuning, plezier en acceptatie.” 

Drempel over 

Die mening wordt gedeeld door Jose, een van de leerlingen van Angela. Zij zegt: “Angela inspireert mensen zó, dat onze klas in een jaar tijd is gegroeid van 6 naar 24 cursisten.” Dat komt mede doordat Angela mensen die al een leven lang moeite hebben met taal, de drempel over helpt om er wat aan te doen. 

Verbinding 

Haar inzet houdt niet op bij leren lezen en schrijven. Ze zorgt ook dat mensen contact met elkaar leggen. Samen gaan vissen, elkaar helpen bij opvoedingsvragen en voor elkaar koken. Ze creëert een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en zich gewaardeerd voelen. Ook rijdt ze taalhelden in haar vrije tijd overal naartoe, om zo laaggeletterdheid waar mogelijk onder de aandacht te brengen. Zoals de wethouder zegt: “Angela, je bent een topper en met recht een held.”
 

“Angela is veel meer dan een taaldocent.”

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK