Terug
{caption}
Bruggenbouwer

Birgit Koers

Hengelo, Overijssel

In de gemeente Hengelo werken ze hard aan de aanpak van laaggeletterdheid. Het onderwerp is opgenomen in het coalitieakkoord, de Taalmeter wordt afgenomen en de taalsamenwerking werkt aan ambities voor de komende jaren. Ook inhoudelijk groeit de aandacht voor het onderwerp. Is er voldoende aanbod? Hoe gaat het met de taalvrijwilligers? Dat dit allemaal is gerealiseerd, is grotendeels te danken aan beleidsmedewerker Birgit Koers. 

Taalmeter 

Birgit zet zich al jaren in voor meer aandacht voor laaggeletterdheid. Ze vertaalt de praktijk naar bestuurlijke initiatieven en zorgt dat er wat gebeurt. Zo maakte ze zich hard voor de inzet van de Taalmeter, die sinds ruim een jaar actief wordt gebruikt. Mensen die een uitkering aanvragen worden nu gescreend en doorverwezen. 

Samenwerken

Ook maakt Birgit als belangrijke aanjager binnen de gemeente het onderwerp laaggeletterdheid extern bespreekbaar. Ze verbindt steeds meer partners aan de taalsamenwerking en als het even tegenzit, geeft ze niet op. Een van de samenwerkingspartners: “Birgit onderhoudt met alle betrokkenen contact, vraagt de juiste partners erbij zodat optimaal gebruik kan worden gemaakt van elkaars expertise en zoekt altijd samen naar de beste oplossing. Door haar inzet is de gemeente Hengelo op het gebied van laaggeletterdheid een voorbeeld voor anderen.” 

"Door Birgits inzet is de gemeente Hengelo een voorbeeld voor anderen.”

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK