Terug
{caption}
Taalbegeleider

Geert van Delden

Glimmen, Groningen

Psycholoog Geert van Delden is taalvrijwilliger van het eerste uur. Hij begeleidt in drie Taalhuizen en op een zorgboerderij mensen bij het ontwikkelen van basisvaardigheden als taal en rekenen. 

Motiveren 

Sommige taalcursisten staan voor meerdere uitdagingen. Ze hebben bijvoorbeeld psychische problemen of een afstand tot de arbeidsmarkt. Geert motiveert hen om te werken aan hun eigen vaardigheden. Hij doet dat met oneindig veel geduld en geeft nooit op. Adri Carmio, Taalhuiscoördinator: “Door de werkwijze van Geert voelen mensen zich gezien en leren ze dat ze ertoe doen.”

Buitengewoon

Niet alleen voor de taalcursisten is Geert een aanwinst. Zijn collega’s zijn net zo enthousiast over hem. “Geert is een positieve man die in alle bescheidenheid vindt dat hij niets buitengewoons doet. Daar denken wij anders over. Hij gaat creatief om met materialen, heeft op terugkombijeenkomsten voor vrijwilligers altijd een constructieve inbreng en geeft waardevolle tips.”  

Leerlijn ontwikkelen

Momenteel werkt Geert actief mee aan de oprichting van het Leercentrum op zorgboerderij De Mikkelhorst. Samen met de medewerkers daar ontwikkelt hij leerlijnen op het gebied van werknemersvaardigheden voor cursisten die werken in de tuin, de winkel en de bediening. Daarvoor gebruiken ze materialen van het Taalhuis. Adri: “Het is zo fijn om een beroep te kunnen doen op iemand zoals Geert.” 
 

“Door de werkwijze van Geert voelen mensen zich gezien en leren ze dat ze ertoe doen.”

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK