Terug
{caption}
Taalcursist

Hans van Dijk

Zwaagdijk, Noord-Holland

Hans is een echte Westfries die lange tijd als vrachtwagenchauffeur werkte. Dat hij niet goed kon lezen en schrijven hield hij verborgen. Hij leerde de weg uit zijn hoofd door lantaarnpalen en rotondes te tellen. Totdat zijn werkgever ging digitaliseren. Toen ging het niet meer. Hij maakte de overstap naar DEEN Distributie B.V. en ging op zijn 59e naar het ROC Kop van Noord-Holland. Een opleiding die veel moeite kost, maar mede door de steun van zijn vijf kinderen houdt hij knap vol!

Complimenten

Zijn werkgever en collega’s vinden het heel bijzonder dat Hans op deze leeftijd zo’n stap heeft gezet. En dat merken ze ook, want Hans komt naar eigen zeggen ‘bijna niet meer aan werken toe omdat iedereen hem aanspreekt’. Zijn chef Ron en HR-manager Simon: “Hans heeft letterlijk onze ogen geopend. We wisten niet dat er laaggeletterden bij ons werken.”

Taalambassadeur 

Hans werkt momenteel met veel plezier in het distributiecentrum in Hoorn. Daarnaast is hij Taalambassadeur van Stichting ABC. Hij deelt zijn verhaal op scholen en bibliotheken. Een gouden zet, volgens zijn collega’s: “Hans is met zijn werklust en enthousiasme een voorbeeld voor andere laaggeletterden.”

“Hans heeft onze ogen geopend.”

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK