Terug
{caption}
Taalcursist

Henk Bruinink en Henk Bijlholt

Groningen, Groningen

Vroeger waren de vrienden Henk Bruinink en Henk Bijlholt afhankelijk van anderen. Bijvoorbeeld als ze wilden pinnen. Dan moesten ze iemand meenemen naar de bank om hen te helpen. Om daar verandering in te brengen, zetten ze in 2018 een belangrijke stap. Ze meldden zich aan bij het Taalhuis om te leren lezen en schrijven en beter met de computer om te leren gaan. Binnen de kortste keren had het duo de smaak te pakken.

Mooi resultaat 

Henk en Henk volgden lessen bij het Alfa-college en kregen ondersteuning van het Taalhuis. Ze kunnen al mailen en appen en bereiden zich nu voor op de examens ‘Digitale vaardigheden’ en ‘Taal’. Maar dat is niet het enige. Ze gaven ook al meerdere interviews over hun ervaring met laaggeletterdheid en het belang van onderwijs. Voor de camera en voor volle zalen. 

Overtuigen

Het enthousiasme van Henk en Henk werkt aanstekelijk. Ze hebben inmiddels al dertig collega’s van sociaal werkvoorzieningsbedrijf Iederz en de gemeente Groningen ervan overtuigd om ook op taalles te gaan. Ook volgde het duo de cursus voor Taalambassadeur, om zo laaggeletterdheid terug te dringen.

Trots 

Doordat Henk en Henk deze weg in zijn geslagen, voelen ze zich vrijer en zelfverzekerder dan ooit. Simone van Leusden, Taalhuiscoördinator van beide cursisten: “Henk en Henk hebben in korte tijd enorm grote stappen gezet. Ze ‘begrijpen’ de computer, hun taal is verbeterd en ze moedigen anderen aan om ook weer naar school te gaan.” Hun taalbegeleider voegt daaraan toe: “Ik ben super trots op ze!”  

"Henk en Henk overtuigden al dertig collega’s om ook op taalles te gaan."

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK