Terug
{caption}
Taalcursist

Jeroen Rosbender

Melick, Limburg

Jeroen Rosbender had als kind al moeite met lezen en schrijven. Zijn achterstand kwam mede doordat hij te vroeg is geboren. Toch haalde hij zijn diploma. Op het mbo werd duidelijk dat hij niet goed scoorde voor taal. Hij schaamde zich diep voor de lage cijfers. Omdat de hele opleiding te hoog gegrepen was, ging hij aan slag als koerier.  

Schoolbanken 

Een paar jaar geleden zag Jeroen een oude vriend voorbijkomen op tv. Hij is taalambassadeur en vertelde over de manier waarop hij met zijn laaggeletterdheid is omgegaan. Jeroen wist direct dat hij dat ook wilde. Snel daarna zat hij weer in de schoolbanken. 

Drijfveren 

Jeroen gaat elke dinsdagavond naar de taalles van juf Janneke. Samen met drie klasgenoten leert hij daar lezen en schrijven. Niet alleen omdat hij zijn kinderen wil voorlezen, maar ook omdat hij het ontzettend leuk vindt om te doen! De kinderen van Jeroen kijken vaak mee als hij zijn huiswerk maakt. Dat hij hen nu ook kan helpen met hun huiswerk, is een enorme drijfveer.

Taalambassadeur 

Jeroen wilde nog meer doen, juist voor anderen. Daarom besloot hij taalambassadeur te worden. In die rol vertelt hij over zijn ervaringen en kan hij mensen helpen richting onderwijs. Ook is hij de hoofdpersoon in de campagne van het digiTaalhuis, speelt hij mee in filmpjes over thema’s als gezondheid en (voor)lezen thuis en was hij razende reporter tijdens de Week van de Alfabetisering. Zijn belangrijkste boodschap is: je bent nooit te oud om te leren. Pak die tweede kans! 
 

"Ik wil mijn kinderen kunnen voorlezen."

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK