Terug
{caption}
Taalbegeleider

“Juf Wilhelmina” (Team van de Wilheminaschool)

Coevorden, Drenthe

Op de Wilhelminaschool in Coevorden zitten veel leerlingen van buitenlandse afkomst. Ouders van deze kinderen spreken vaak geen Nederlands. Om hen toch te bereiken, werden brieven altijd mondeling toegelicht. Omdat de school meer wilde doen, richtte ze De Ouderkamer op. Dit is een lesprogramma gegeven door een leerkracht van de school. Speciaal voor ouders van buitenlandse komaf en ouders die laaggeletterd zijn. In de lessen leren zij Nederlands. Hiervoor gebruikt de school het programma Ei van Columbus en de woorden van LOGO 3000. 

Samen leren 

Mooi aan deze opzet is dat ouders hetzelfde taalaanbod krijgen als hun kinderen. Zo kunnen ze thuis samen oefenen. De gemeente Coevorden: “Wij vinden het uitzonderlijk dat een school in tijden van krapte in het onderwijs ruimte vrijmaakt om ouders samen met hun kinderen te laten leren. 

Taalonderwijs promoten

Onder de naam Juf Wilhelmina post de school ook elke week iets over taalonderwijs op social media. Zo laat het team zien hoe leuk taal is. Die positieve energie werkt aanstekelijk. 
 

“Juf Wilhelmina laat ouders en kinderen samen leren.”

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK