Terug
{caption}
Taalbegeleider

Lotte Mol

Alkmaar, Noord-Holland

In 2017 richtte Lotte Mol leerwerkrestaurant STOER op. Een sociale onderneming waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet worden op hun talenten en mogelijkheden. Lotte geeft hen de kans om op eigen kracht mee te draaien in de maatschappij. Dat bereikt ze onder andere door hen te helpen de weg te vinden naar officiële instanties, hen te leren hoe je met het openbaar vervoer reist, hoe je bestellingen opneemt, hoe je met klanten en leveranciers omgaat, etc. 

Regionaal Taalakkoord NHN

Restaurant Stoer is ook aangesloten bij het Regionaal Taalakkoord Noord-Holland Noord. Daardoor kan Lotte de jongeren met wie ze samenwerkt, helpen bij het leren lezen en schrijven en het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Ze zoeken bijvoorbeeld samen naar advertenties of vragen offertes voor de inkoop van het restaurant op. Een van de leden van het Taalakkoord over Lotte: “Als iedereen zo'n inzet zou hebben, zijn de taalvaardigheidsproblemen in Nederland zo opgelost.”

Trots 

Het mooiste aan Lotte is haar grote betrokkenheid. Ze is trots op elke overwinning die ‘haar’ jongeren boeken en motiveert hen als geen ander om door te gaan. Daardoor groeit hun zelfvertrouwen en durven ze zelf ook stappen te zetten. En dat is precies wat Lotte wil bereiken.

“Lotte geeft jongeren de kans weer mee te draaien in de maatschappij.”

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK