Terug
{caption}
Taalbegeleider

Louise Willems

Helmond, Noord-Brabant

Iets vrijwilligs doen. Dat is wat Louise Willems acht jaar geleden naast haar werk als receptioniste wilde. Ze werd taalmaatje en hielp mensen die via werk, door een partner of als vluchteling naar Nederland kwamen. Zij maakte ze een jaar lang wegwijs in ons land. Taal was daar een belangrijk onderdeel van. 

Taalcafé

Drie jaar geleden maakte ze de overstap naar het Taalcafé in Helmond. Mensen kunnen bij Louise terecht voor vragen op taalgebied en om te oefenen met lezen. Maar ook onze cultuur komt aan bod. Want mensen helpen met Nederlands gaat volgens Louise veel verder dan alleen grammatica en uitspraak. 

Positieve uitstraling en energie 

Haar aanpak wordt enorm gewaardeerd. Collega’s vertellen: “Louise heeft het prachtige talent om met iedereen een gesprek aan te kunnen gaan en om de mensen om haar heen te besmetten met haar positieve uitstraling en energie.” De deelnemers van de drie taalcafés waar ze actief is, zijn net zo enthousiast. Zij voelen zich bij Louise veilig, gehoord en kunnen zichzelf zijn. Het is niet voor niets dat er elke week wel iemand vraagt ‘of Louise er is?’.
 

“Bij Louise voelen taalcursisten zich veilig, gehoord en kunnen ze zichzelf zijn.”

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK