Terug
{caption}
Bruggenbouwer

Sarah Albers

Beuningen, Gelderland

Sarah Albers werkt als beleidsmedewerker bij de gemeente Beuningen. Vanuit die rol zet ze laaggeletterdheid binnen de gemeente op de kaart. Ze brengt collega’s in beweging, laat mensen nadenken over hoe ze omgaan met laaggeletterdheid, vraagt of brieven die niet duidelijk zijn herschreven kunnen worden en checkt websites op leesbaarheid. 

Verbinding 

Met haar inzet legt ze de verbinding tussen laaggeletterdheid en huisartsen, bedrijven, scholen, kinderopvang, vrijwilligersorganisaties, fysiotherapeuten etc. Samen met hen zorgt ze ervoor dat laaggeletterdheid de aandacht krijgt die het verdient. Ook zoekt ze de samenwerking op met omringende gemeentes en het bondgenootschap Rijk van Nijmegen. 

Aandacht 

Samen met de wethouder was ze nauw betrokken bij de oprichting van de adviesgroep laaggeletterdheid. Deze groep bestaat uit laaggeletterden en ondersteunt gemeenten en andere organisaties bij vragen. Toen de wethouder vertrok was Sarah even bang dat de aandacht voor laaggeletterdheid zou verslappen. Maar ze overtuigde de nieuwe wethouder van het belang om laaggeletterdheid te signaleren en mensen door te verwijzen. Inmiddels is hij net zo gedreven als zijn voorganger. 

Passie 

Het liefst werkt Sarah direct samen met laaggeletterden en taalambassadeurs. Ze neemt ze mee naar acties, zorgt dat ze altijd in een warm bad terechtkomen en helpt ze kansen te pakken. Vol passie komt ze voor hen op. 


 

“Sarah is de stille kracht achter en voor laaggeletterden.”

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK