Terug
{caption}
Bruggenbouwer

Team HRM van De Groot Installatiegroep

Emmen, Drenthe

Het HRM-team van De Groot Installatiegroep bestaat uit vijf medewerkers die allemaal vanuit loyaliteit, betrokkenheid, respect en gedrevenheid zorgen voor hun collega’s. Ook in de aanpak van laaggeletterdheid. Ze vinden het belangrijk dat alle medewerkers de kans krijgen hun basisvaardigheden op orde te krijgen en te houden. 

Taalmeter 

Afgelopen jaar is het team gestart met een pilot om laaggeletterdheid te signaleren, bespreekbaar te maken en er (structureel) actie op te ondernemen. Alle monteurs hebben onder werktijd de Taalmeter gemaakt. Iedereen die mogelijk laaggeletterd is en/of beperkt digitale vaardigheden beheerst, krijgt een gesprek en wordt gestimuleerd om deel te nemen aan een persoonlijk leertraject. Binnen het bedrijf of in een lokaal Taalhuis. 

De moeite waard 

De taalregisseur die het team heeft begeleid bij de pilot, prijst de HRM-medewerkers: “Ze hebben op een slagvaardige manier een structurele aanpak op laaggeletterdheid binnen hun bedrijf georganiseerd.” Een van de teamleden reageert: “Als we maar één werknemer op gang kunnen helpen, is onze inzet al de moeite waard.” Goed nieuws, want dat doel is ruimschoots behaald. Er zijn al zeker tien mensen naar Taalhuizen in hun eigen woonplaats verwezen, allemaal met hun persoonlijke leerdoel. Een van hen is een monteur die graag zijn zoontje van twee jaar beter wil kunnen voorlezen: “Ik vind het fantastisch dat De Groot dit voor ons regelt. Ik had de weg zelf nooit gevonden!” 

“Als we maar één werknemer op gang kunnen helpen, is onze inzet al de moeite waard.”

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK