Terug
{caption}
Taalbegeleider

Walter Schaap

Bunschoten, Utrecht

Tijdens NL Doet in februari 2017 meldde Walter Schaap zich spontaan aan bij het Taalhuis in Bunschoten. Hij wilde wel met een aantal deelnemers van het taalcafé gaan bowlen, om hen kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. Dat uitje beviel zo goed, dat hij inmiddels vaste vrijwilliger is.

Helpen waar hij kan 

Walter zijn week is gevuld met taalactiviteiten. Op donderdagochtend helpt hij mensen die Nederlands als tweede taal hebben bij het verbeteren van hun Nederlands. Daarnaast bezoekt hij als taalmaatje iemand thuis, die hij basisvaardigheden aanleert en helpt bij het maken van een cv of het oefenen van een sollicitatiegesprek. Ook geeft hij de cursus Klik&Tik, waarbij hij mensen zo weet te enthousiasmeren dat ze werken met de computer zelfs leuk gaan vinden. En komt iemand er later thuis niet uit? Dan rijdt Walter met liefde even langs om te helpen. 

Van onschatbare waarde

Walter is niet alleen voor cursisten van onschatbare waarde. Ook zijn collega’s zijn enorm blij met hem. “Walter valt op door zijn gedrevenheid om deelnemers echt verder te helpen. Hij heeft eindeloos geduld en iedereen is welkom bij hem. Als hij iets interessants over laaggeletterdheid leest tipt hij zijn collega’s direct en via zijn social-mediakanalen promoot hij het Taalhuis waar hij kan.”

Iedereen moet mee kunnen doen

De inzet van Walter beperkt zich niet tot alleen Bunschoten. Eens per maand is hij op woensdagochtend in Bibliotheek Eemland aanwezig om computervragen te beantwoorden. Zodra hij merkt dat iemand meer hulp nodig heeft, vertelt hij altijd over de mogelijkheden van het Taalhuis. En is iemand op zoek naar werk? Dan speurt hij samen advertenties af. Alles met maar één doel: een samenleving creëren waarin iedereen mee kan doen!
 

“Walter weet mensen zo te enthousiasmeren dat ze werken met de computer zelfs leuk gaan vinden.”

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK