Terug
{caption}
Bruggenbouwer

Arzu Karadeniz

Almere, Flevoland

Wijkteam Haven Binnenring Almere

Arzu is wijkwerker in de wijk Haven Binnenring Almere. Ze zag de problemen waar laaggeletterden tegenaan lopen van dichtbij. Ze laat andere organisaties weten dat laaggeletterden, die Nederlands als moedertaal hebben, moeilijk te bereiken zijn. Deze groep mensen vindt het heel moeilijk om toe te geven dat zij een probleem hebben met lezen en schrijven. De schaamte is vaak groot. Arzu doet daar wat aan. Taal is volgens haar nodig om in de samenleving mee te kunnen doen.

Samenwerking
Arzu heeft laaggeletterdheid in haar wijk op de kaart weten te zetten. Ze heeft daarbij de hulp gezocht van andere organisaties, om mensen bewust te maken van laaggeletterdheid. Ze informeert organisaties en brengt hen bij elkaar. Zodat ze samen op zoek kunnen gaan naar een oplossing.

Doen wat nodig is
Arzu vindt het belangrijk dat er aandacht is voor laaggeletterdheid. Arzu: ‘Dan pas kun je problemen als een slechte gezondheid en werkloosheid tegengaan. Daarmee kunnen we nieuwe inzichten geven aan onze inwoners.’ Ze doet daarvoor wat nodig is. Het is haar motto.

Groot hart
Joanna van Sandick werkt samen met Arzu en gaf haar op als TaalHeld voor de TaalHeldenprijs van Stichting Lezen & Schrijven: ‘Arzu heeft een groot hart voor de doelgroep. Ze stimuleert en motiveert anderen. Ze doet wat werkt en gelooft in de kracht van laaggeletterden.’ Wethouder Jerzy Soetekouw over Arzu: ‘Ze bedenkt mogelijkheden om laaggeletterden te bereiken en werkt taboedoorbrekend.’

‘Arzu doet wat werkt en gelooft in de kracht van laaggeletterden.’