Terug
{caption}
Bruggenbouwer

Eline de Visser

Bollenstreek, Zuid-Holland

Bibliotheek Bollenstreek, projectleider Taalhuis

Eline de Visser is niet zomaar een projectleider ze is een echte bruggenbouwer. Met 6 Taalpunten in 6 verschillende gemeentes is het werkveld van dit Taalhuis af en toe behoorlijk gecompliceerd. De afgelopen twee jaar heeft zij in dit werkveld het Taalhuis in de Bollenstreek echt op de kaart weten te zetten. 

Samenwerking is de sleutel
Met haar tomeloze energie en daadkracht heeft ze het netwerk in de regio in kaart weten te brengen. En door samenwerkingen met allerlei partners te zoeken heeft ze een sterk Taalhuis neergezet. In iedere vestiging van het Taalhuis is er wekelijks een taalspreekuur, taalcafé en vele andere activiteiten. 

Vernieuwend
Daarnaast heeft het Taalhuis Bollenstreek door haar innovatieve ideeën en doorzettingsvermogen ieder jaar een vernieuwend programma omtrent de Week van de Alfabetisering van Stichting Lezen & Schrijven, waarmee het thema laaggeletterdheid onder de aandacht wordt gebracht. 

Een echte TaalHeld
Loeka van der Kooij, die als Taalconsulent samenwerkt met Eline, nomineerde haar als TaalHeld voor de TaalHeldenprijs van Stichting Lezen & Schrijven. Loeka: ‘Eline verdient het om eens in het zonnetje gezet te worden als TaalHeld!’

'Eline verdient het om eens in het zonnetje gezet te worden als Taalheld!'

Loeka van der Kooij, Taalconsulent