Terug
{caption}
Taalcursist

Godelieve Boerman

IJzendijke, Zeeland

Chocoladefabriek P&T chocolate and Presents in Cadzand

Toen Godelieve nog getrouwd was, deed haar man veel voor haar. Hij was haar steun en toeverlaat. Het leven was goed zo. Er was voor Godelieve geen reden om zich verder te ontwikkelen. Totdat haar man plotseling uit het leven werd weggerukt.

Uit schulp kruipen
Godelieve bleef niet bij de pakken neerzitten. Ze kroop uit haar schulp en stortte zich op alles buiten haar beschermde leventje. Godelieve ging al heel snel op Nederlandse les. Elke week ging ze daarvoor met de fiets, door weer en wind, van IJzendijke naar Terneuzen.

Durf
Nu durft ze te lezen, schrijven en zelfs te whatsappen. Ook geeft ze toe wat ze moeilijk vindt. Maar dat is niet het enige. Godelieve zoekt het leven volop op. Ze werkt nu in de chocoladefabriek, maakt en repareert kleding, doet veel voor de jeugd in het dorp en schrijft verhalen. Ze zorgt voor alle mensen in haar omgeving, die hulp nodig hebben. In haar spaarzame vrije tijd, wandelt ze graag.

Schrijven
Godelieve kan nu schrijven over alles om haar heen. Of het nu een spinnetje in het web is of een bloem in de tuin. Ze grijpt alle onderwerpen aan om daarover met veel fantasie te schrijven. Haar droom is zelf een boek te schrijven.

‘Meer TaalHeld kun je niet zijn dan onze superwoman Godelieve!’

Keuze
Godelieve zelf zegt dat ze geen keuze had. ‘Je kunt denken dat het wel goed komt. Maar als je alleen komt te staan, dan moet je. En het heeft me heel veel opgeleverd. Ik sta nu veel sterker in mijn schoenen.’ Birgitta Santbergen gaf Godelieve een paar jaar les. Ze gaf Godelieve op als TaalHeld voor de TaalHeldenprijs van Stichting Lezen & Schrijven. Birgitta: ‘Meer TaalHeld dan onze superwoman Godelieve kun je niet zijn!’