Terug
{caption}
Taalbegeleider

Onno Hastman

Almere, Flevoland

DigiTaalhuis de nieuwe bibliotheek Almere

Een heel actieve vrijwilliger, iemand die altijd voor anderen klaarstaat, dat is Onno Hastman. Hij helpt laaggeletterden bij het DigiTaalhuis Almere om zo laaggeletterdheid in zijn omgeving aan te pakken. Zo bespreekt hij boeken in een leesclub en is hij vrijwilliger voor het Taalspreekuur.

Spreekuur
Laaggeletterden kunnen met allerlei taalvragen terecht bij dit spreekuur, bijvoorbeeld met vragen over formulieren die ze moeten invullen, maar niet begrijpen. Onno helpt hen daarbij. Hij is ook nog eens zelf taalmaatje van een jongeman bij Humanitas en oefent met hem de Nederlandse taal een-op-een. Dit doet hij met veel passie en succes.

Hart en ziel
Onno is erg enthousiast en betrokken. Hij heeft duidelijke ideeën over zijn vrijwilligerswerk voor het DigiTaalhuis. Onno wil veel leren en staat altijd open voor de mening van iemand anders. Hij zet zich met hart en ziel in voor laaggeletterde Almeerders. Een groot deel van zijn tijd is voor deze groep gereserveerd.

‘Onno zet zich met hart en ziel in voor laaggeletterde Almeerders.’

Waardering
Sandra Trbovic werkt met Onno samen bij Humanitas, waar Onno al jaren taalvrijwilliger is. Zij gaf Onno op als TaalHeld voor de TaalHeldenprijs van Stichting Lezen & Schrijven. Sandra: ‘We zijn ontroerd door Onno’s inzet en zijn passie. We zijn ontzettend trots op hem en het werk dat hij doet. Een geweldige, warme en sociale man.’ Ook wethouder Jerzy Soetekouw is erg te spreken over Onno: ‘Ik heb veel waardering voor de manier waarop hij gepassioneerd andere mensen met taal helpt.’