Terug
{caption}
Taalbegeleider

Ria Versluis

Gouda, Zuid-Holland

Stichting Taalontmoeting

Ria uit Gouda is vrijwilliger bij Stichting Taalontmoeting. Twee keer per week geeft ze taalles. Ria is niet zomaar een Taalbegeleider,  ze bekommert zich om de mensen die zij helpt. Het is voor haar letterlijk meer dan lesgeven aan een groep mensen. Ze probeert elke taalcursist op maat te helpen. Ze doet op alle mogelijke manieren haar best om de mensen de taal te leren en zo laaggeletterdheid te bestrijden.
    
Eigen lesmethodiek
Om de lessen meer te laten aansluiten bij de specifieke wensen van de cursisten heeft Ria iets bijzonders gedaan. Ze ontwikkelde naast het lesgeven een eigen lesmethodiek. Zo kan ze de lessen beter laten aansluiten bij de behoeften. Lesgeven zit in het hart van Ria. Ze laat een taalcursist pas los als ze zeker weet dat deze klaar is voor de volgende stap.

Ijlal el Harrak, die als coördinator werkt bij stichting Taalontmoeting, nomineerde haar als TaalHeld voor de TaalHeldenprijs van Stichting Lezen & Schrijven. Ijlal: ‘Ria zet zich op voortreffelijke wijze in en heeft zelfs haar eigen lesmethode ontwikkeld.’

‘Ria zet zich op voortreffelijke wijze in en heeft zelfs haar eigen lesmethode ontwikkeld.’