Terug
{caption}
Taalbegeleider

Rita Geensen

Middelburg, Zeeland

Onbekend

Rita Geensen is de eerste taalvrijwilliger die via Taalhuis Walcheren een Nederlandse mevrouw helpt om beter te leren lezen en schrijven. Dit doet zij nu al meer dan een jaar. Rita is voorlopig niet van plan hiermee te stoppen, want het gaat zo goed.

Talenten
In ieder mens schuilen talenten, zo ontdekte Rita tijdens de taaluurtjes. Zo kan haar taalmaatje heel goed dansen en kleding maken. Ook leerde ze dat haar taalmaatje goed vol weet te houden. Ze is vastbesloten om de taal beter te leren.

Vertrouwen
Elke week zien Rita en haar taalmaatje elkaar. Stap voor stap brengt Rita haar taalmaatje vooruit. Haar taalmaatje krijgt steeds beter het Nederlands onder de knie. Ook krijgt ze meer vertrouwen in zichzelf. Ze hebben ook veel lol samen. ‘Dingen die ik vroeger niet durfde, doe ik nu wel. Ik stap zelf op dingen af en voel me steeds onafhankelijker worden’, zegt het taalmaatje daarover.

Waarde
Ricardo Maas nomineerde Rita als TaalHeld: ‘Rita bewijst haar waarde. Ze laat zien dat taalvrijwilliger zijn veel verder gaat dan alleen het verbeteren van de taal.’

‘Rita laat ze zien dat taalvrijwilliger zijn veel verder gaat dan alleen het verbeteren van de taal.’